lördag, juli 21, 2012

Beslut

Igår varslade jag schemaläggaren på jobbet om att jag kommer att lämna in min avskedsansökan på måndag. (Om det är nån på jobbet som läser bloggen, säg det inte till nån!) Men eftersom jag faktiskt säger upp mig en vecka före hon går på semester så gav jag fem veckors uppsägningstid i stället för fyra. Då har hon två veckor på sig att försöka fixa det efter hon har kommit tillbaka. Tänkte att det är lite oschyst annars. Uppsägningar mitt i sommaren är ju ingen större hit bland chefer och schemaläggare, har jag förstått. Nåväl. Min sista ICA-dag blir den 25:e augusti (lördag).

Men vad ska jag göra sen? Texta, är svaret. På heltid. Sen får vi se om jag kommer att söka nya jobb samtidigt, eller om jag nöjer mig med att texta ett tag. Min lön blir inte direkt superb, men går att leva på. Eventuellt blir det lite svårt att lyckas spara pengar till USA-resan varje månad, men det löser sig nog. Får helt enkelt önska mig pengar i födelsedagspresent och hoppas att jag vinner på Lotto före nästa höst. 

Det här är läskigt. Har inte vågat berätta det för min familj än. Fast A och Jo är säkert positiva, och kanske M också, men jag tror att P tycker att jag är lite korkad. Det är ju ändå en fast inkomst som jag tackar nej till när jag säger upp mig. Å andra sidan så måste jag ju våga språnget nån gång, och varför inte nu? Om det inte fungerar så får jag väl söka nytt jobb. Det är ju inte värre än så.

Nu måste jag sätta igång om jag ska klara dagens textning. 40 minuter är kravet, annars hinner jag inte i tid till deadline. Och jag sov alldeles för länge...

3 kommentarer:

Linda Berg sa...

Låter som ett jättebra beslut :)
Vad skoj!

Sandra Li sa...

Teresa om man har vita golv behövs det vårtornas ofta...
Men du vad roligt att få ett uppbrott från Ica! Det är nyttigt tror jag. Jädra sekt det där stället

Ida sa...

Som du säger: man måste våga ibland, annars blir det inget. Jag tror det kommer att gå bra i.a.f. Behöver du skaffa dig ett annat jobb igen, så finns det ju andra jobb och du har ju både referenser och meriter, så det lär ju ordna sig.