onsdag, september 05, 2012

Sopporna

De där sopporna, ja. Det är inga vanliga soppor (i så fall kanske de skulle vara goda). Och det är klart att jag kan äta nyttigare i vanliga fall i stället och fortfarande gå ner i vikt. Men det här är grejen: Man går fortare ner i vikt med de här sopporna, utan att riskera att inte få i sig alla de näringsämnen man ska. Man får inte äta nånting annat än soppor, vilket innebär att det inte finns nån risk att man "bara ska provsmaka" nåt onyttigt. Och nej, det är inte meningen att man ska äta sopporna i all evighet. Man ska äta dem under en begränsad tid för att gå ner i vikt och sen måste man i stället äta regelbundet och bättre än man gjorde innan man började med dem. 

Jag hade inte tänkt äta soppor från början. Jag hade tänkt att bara äta nyttigare och motionera mer, vilket jag också gjorde. Men efter att jag gick ner tio kilo tog det stopp och jag gav upp och började äta onyttigt igen. Och då tänkte jag att det kanske är lättare att bara gå ner så mycket som möjligt på en gång och sen försöka lära mig att leva på den nivån istället. Så det försöker jag göra nu. 

Jag fattar att ni kanske inte gillar såna här viktminskningskurer. "Det är bara bluff!" säger ni. "Såna kurer funkar inte! Man går ner i vikt, men sen går man lika fort upp igen!" Och ja, så kanske det är och det är helt okej att tycka det. Men nu ska jag försöka med det här, för jag vill må bättre och kunna ha fina kläder. Det kanske är jätteytligt? Ja, kanske. Men jag vill helst inte nå hundra kilo heller. Jag vill kunna orka springa. Jag vill kunna gå på stan och köpa kläder utan att behöva gå in på plusavdelningen. Jag vill ha ett jämnare humör och vara gladare. Så nu provar jag det här.

2 kommentarer:

Sophia sa...

Kämpa på med sopporna. Jag rivstartade ett lite hälsosammare liv med soppor förra våren och det funkade bra. Sen kommer vi sötsnaskare alltid att komma till en punkt när vi frågar oss om det är värt det - vad gör väl ett kilo mer eller mindre om man får äta gott då och då?

Sandra Li sa...

Men Teresa om du kommr hit måste du höra av dig! Jag tänkte föreslå fika, men prommis är kanske bättre ;)