tisdag, juli 28, 2009

Shopping, skola och flytt

Varit på stan och shoppat i dag. Förstår att jag inte kommer att kunna göra det under de närmsta tre åren sen, så jag passar på. (Även lagt undan pengar till terminen - jag är inte helt oansvarig.) Köpte nya jeans (ett par som faktiskt sitter bra), en lång tröja och en kofta. Dessutom köpte jag sju par sockar (har alltid brist på sockar, vet inte varför). Sen cyklade jag hem och har spelat spel och sjungit singstar hela eftermiddagen. Har inte diskat, vilket jag borde, men jag gör det sen. I morgon kanske.

Förresten så har jag gjort mer än så. Har kollat på språkvetarprogrammets hemsida och försökt lista ut vilka kurser det är som jag ska läsa och vad jag kan välja för språk. Känner en stor klump i magen när jag tänker på att jag ska börja plugga. Inte för att jag direkt ångrar mig, men hur ska det gå att börja plugga tillsammans med ambitiösa, duktiga, skolvana människor i tjugoårsåldern? Hur kommer man att passa in? Kommer man att klara av läsbördan? Det finns så många osäkra variablar i det hela så att jag inte ens klarar av att tänka på det. Men ... Vi får väl se hur det går. Inte så mycket annat att göra, eller?

På torsdag flyttar förresten K ner till Skåne, och på fredag morgon så följer A och Ester och Albert efter. Jag har inte märkt hur tiden har slunkit iväg och nu är det bara två dagar kvar innan de flyttar till en annan landsända igen. Måste hinna träffa dem innan de åker, borde hinna på torsdag kväll efter jobbet. Känns obeskrivligt tråkigt och lite sorgligt att de flyttar. Fast det borde ju inte vara omöjligt att kunna åka ner och hälsa på snart. Jag hoppas inte det i alla fall.

Inga kommentarer: