tisdag, mars 04, 2008

Rom!

Nu är resan till Rom bokad! Det blir nio dagar där (in- och utresedag inräknat), tre dagar i Neapel och vi ska bo på kloster hela resan ... Äntligen någonting att se fram emot. Olyckligtvis så innebär dock detta att det antagligen inte blir någon resa varken till Boden eller Oslo i vår. Eventuellt så skulle jag kunna försöka hinna med en helg på vardera stället, men det är tveksamt om det går. Å andra sidan så skulle det vara roligt ... Hm.
I alla fall. Rom. Detta måste/vill jag se:
Forum Romanum,
Colosseum,
Spanska trappan,
Pantheon,
Domus Aurea,
Fontana di Trevi,
Peterskyrkan,
Sixtinska kapellet,
Piazza Navona,
Konstantinbågen,
Katakomberna,
Trastevere ...
Och så väldigt mycket mer att jag aldrig i [svordom] kommer att hinna med att se det!
Neapel, dock. Lite mindre att se, rent kulturhistoriskt sett (antar jag), men ändå mycket att hinna med. Pompeji, Vesuvius, Herculaneum, Capri, pizza (!) ... kusten. Allt möjligt.
Jag är glad i dag, det kanske märks?

2 kommentarer:

Sophia sa...

Ohohoh! Vilken lycka! Liiite avis blir jag...
Ska sätta mig och filura lite på mina små tips. Vatikanen behöver minst en dag. Det är ett som är säkert iaf. Frukost vid Pantheon och en halvdags promme i Villa Borghese för att titta på damerna som matar duvorna, herrarna som spelar nåt i stil med boule och alla joggare när man själv äter glass eller smaskiga croissanter! :) Ta en dag till att inte ha något bestämt, bara promenera dit näsan styr. Ta tunnelbanan så långt det bara går. Går av vid havet och ät middag på en resturang på nån bakgata!
Vem ska du åka med? Vilken budget? Ska det shoppas också? För den listan kan du också få om du vill! :)
Haha, bara liiiiite avis sa jag va? Det var ljug...

Sandra Li sa...

Jag ar ocksa avundsjuk. Och jag undrar om jag inte kan fa tjuvkika i din diktsamling nagon dag? Jag ar valdigt nyfiken pa den jag. Later som om livet hemma knallar pa ratt bra. Och haret blev fint. Verkligen. Kram