torsdag, juli 28, 2011

Norge

Jag jobbar tre stängningar (23:20) den här veckan. I dag är den enda dagen då jag slutar "tidigt": 20:30. Är trött och less. Men bara sex arbetsdagar kvar nu. Sen ska jag till Stockholm med Jo en dag i början av augusti, till Ida i Umeå en helg och sen börjar praktiken.

Har förresten svårt att förstå det här med Norge. Hur kan någon göra någonting så hemskt? Kan inte riktigt läsa om det i tidningarna heller, börjar bara gråta. I går satt jag i kassan med en löpsedel mittemot mig. På löpsedeln stod det: "Fyrabarnsmamma offrade sig som mänsklig sköld - Dottern överlevde". Det var jobbigt, för varje gång jag tittade på den där jäkla löpsedeln så kände jag mig gråtfärdig. Vet att kvällstidningarna är experter på att spela på känslor (och att sko sig på människors reaktioner), men trots den vetskapen så är det omöjligt att undvika att bli ledsen och upprörd. I ärlighetens namn så vill jag bara glömma det som hänt, trots att jag vet att det inte går och att det inte bör glömmas bort.

2 kommentarer:

Sandra Li sa...

Teresa jag känner lite likadant. Första 5 min på nyhetssändningen tar jag liksom inte in längre. Det är så sjukt att man inte orkar fatta.

Sandra Li sa...

Teresa jag såg din kommentar, men jag skickade ett sms igår för att säga att jag inte kunde för att flyttkartongerna hos Ellen skulle bli alltför många. En dag före sa du så ja försökte, men misslyckades då alltså kraftigt med det meddelandet :( hoppas ni har mysigt