söndag, juni 05, 2011

Ughh

Det här med lilla grammatikuppsatsen, alltså ... Det går inte så bra. Ska vara inne på onsdag och jag har inte börjat skriva än. FÖR MIN HJÄRNA HAR TAGIT SEMESTER.

Hur ska det gå, hur ska det gå ...

2 kommentarer:

Ida sa...

Skriva uppsats om grammatik, det var nåt nytt. Behöver du uppslag? Inte för att jag vet om jag har några, men jag kan ju alltid prova.

Ida sa...

Tack! Kul att nån gillar mina bilder! Fin profilbild du har skaffat dig förresten. Ren, rakt, snyggt. Vecka 33 är jag ledig fredag, lördag, söndag. Kan det va nåt? Slutar dessutom 16 på torsdan. Vecka 32 är jag ledig onsdag, torsdag och börjar 15 på fredan.

När det gäller att få inskannade bilder fina igen använder jag mig mestadels av kloningsverktyget i photoshop. Detta för att få bort damm och repor. Jag använder mig av negativskanner, så allt jättesmått blir ju synligt när man skannar. Ibland kan man ju behöva justera färgerna också det blir ju också i ps. Vissa bilder kan man ju rent av göra bättre (än originalet) i.o.m. att man kan markera ett visst område och ljusa upp bara det området och vips blev allt bättre exponerat. Bilden på killen som dansar (på fotosidan.se) har jag gjort så med. Jag markerade byxorna (med en jädra massa klick och felklick med musen, tog en halv evighet - du förstår varför jag vill ha en ritplatta) och ljusade upp bara dem, så att man ser vecken i tyget och inte bara jämnsvart.