måndag, maj 17, 2010

På utflykt i Skåne

Jag har varit i Lund i helgen och hälsat på syster A, K, Ester och Albert. På lördagen gav vi oss ut på utflykt. Vädret skulle i och för sig vara mot oss ända fram till tre, men vi hade en plan ...

Den planen gick ut på att först åka till Glimmingehus (där man kan gå inomhus!) och titta lite. Så det gjorde vi, och hoppades sedan på att prognosen om uppehåll på eftermiddagen skulle stämma.

Sen åkte vi därifrån och åkte mot Ales stenar. På vägen dit åkte vi förbi fina sandstranden vid Sandhammaren, och eftersom K ville visa hur det såg ut där så begav han, jag och Ester oss ut till havet och tittade lite. Jättefin sandstrand som måste vara underbar vid fint väder. Inte fullt lika njutbar när vi var där, dock (eftersom det spöregnade).

Åkte vidare till Kåseberga, det här är utsikten på den lilla promenaden på väg upp mot Ales stenar.

Det här är kusten.

Och det här är alla Ales stenar!

Väderprognosen var rätt så felaktig, för det spöregnade även på eftermiddagen. Jag blev rätt blöt, men håller humöret uppe. Det är inte varje dag man får se en tvättäkta skeppssättning!

Efter vi stått i regnet och beundrat skeppssättningen och utsikten en stund så travade vi ner mot parkeringen igen och åkte vidare till Ystad. Där åt vi middag på en kinarestaurang och sen åkte vi hem. Alla var trötta efter dagens äventyr.

... Och när vi kom tillbaka till Lund så slutade det regna. (Men det var en kul utflykt ändå!)

P.S. Under tiden jag var i Skåne och hade kul i regnet så var det 24 grader och sol i Uppsala. Bara så att ni vet, alltså.

Inga kommentarer: