måndag, augusti 24, 2009

Första dagen

Första dagen på universitetet avklarad. Det var en lugn dag, så här i efterhand. Behöver ju inte nämna nervositeten i morse, som bl.a. visade sig genom att bara fem skedar yoghurt förtärdes till frukost, medan resten hamnade i slasken.

Satt på informationsmöte mellan 10-11 (ungefär), gick sedan med faddrarna ut på stan för stadsvandring och registrering på nation. Det blev Norrlands för mig. På Norrlands så träffade jag på en bekant - som jag visserligen inte är så förtjust i - nämligen sonen till en av mina gamla arbetskamrater i Boden. Han hälsade, men svarade sen bara enstavigt på direkta frågor, så jag antar att han antingen inte kände igen mig eller så gillar han inte mig heller. Det känns okej. Förhoppningsvis så kommer vi inte att träffas på så många fler gånger.

Inskrivningen på nation tog jättelänge, det var superlång kö och vi var där i nästan en och en halv timme. Sen så sa faddrarna att vi ses i morgon klockan tio och så skildes vi åt.

Blev förresten lite avskräckt av programansvariga, som i dag sa att det faktiskt är på heltid vi studerar, så egentligen bör man inte jobba extra alls. Men hur ska det gå till? Eftersom jag har jobbat heltid hela sommaren så är jag redan över gränsen för fribeloppet och inte klarar jag mig på de pengarna hela höstterminen ...

5 kommentarer:

Sophia sa...

Åh, vad roligt att börja på universitet! Det kommer gå galant, det är jag säker på! :)

Tyvärr ses vi inte på Salt. Jag ska på traditionsenlig vildmarkshelg i Värmland! :) Men ha så skoj och så får vi ses nån annan gång snart! Kram, kram!

Sandra Li sa...

Teresa, jag har panik så det räcker inför skolstarten, kom inte med sådana här rapporter... Men gud, heltid i sin rätta bemärkelse finns typ bara på Handels. Nog tror jag du får tid att jobba alltid! Ses på lördag. Kram

Sandra Li sa...

Jag kommer ihåg i gymnasiet när vi fick våra böcker för fysik B. Den var 800 sidor och helt grå. Liten dassig text och någon enstaka svartvit bild. Då slutade jag plugga kan jag säga dig.

Anonym sa...

Lycka till me de nya!

Elina sa...

Ojdå! kan det vara A:s son? ;) Jag vill också vara nolla igen! Njut av denna första tid på universiteter med alla knäppa bravader, för du är INTE för gammal för det! :D Kramar // elina