söndag, februari 17, 2008

Framtidsfunderingar

Mina planer på att börja plugga och "bli" någonting har nu storartat gått i stöpet. Eller, ja, åtminstone tillsvidare. Alla kurser som inte har platsgaranti ligger utom räckhåll. Det är nämligen så att jag glömde bort att anmäla mig till högskoleprovet i fredags, och med mina (tämligen mediokra) gymnasiebetyg så lär jag inte komma in. I och för sig så är det väl inte kört. Chansen finns ju att det finns större idioter än jag som söker och därmed "ger" mig en plats. Tja, eventuellt så kan det ju hända att jag är lite negativ i dag. Och dessutom så har jag kommit på att om jag börjar gå en treårig utbildning till hösten så är jag 30 när jag är klar. Fattar du? 30 år! Då ska man börja leta jobb och reda upp sitt liv på alla andra fronter. Men det är ju så mycket jag vill göra! Så många ställen jag vill åka till och så mycket som jag vill se! När ska jag hinna med det? Å andra sidan så vill jag inte jobba på butik resten av livet heller. Jag börjar känna paniken.
Följande kurser (som jag tidigare har visat intresse för) har platsgaranti:
Konstvetenskap A, och
Litteraturvetenskap A+B.
Så ... jag antar att det blir konstvetenskap. Eller så söker jag Språkvetarprogrammet, trots att jag inte har läst något språk på åtta år. Fast jag vet inte om jag vill jobba med språk. Å andra sidan så verkar italienska väldigt intressant. Nåväl. Två månader till sista anmälningsdag.

1 kommentar:

Lena sa...

Du ska se att det ordnar sig. Jag håller tummarna för dig. Vad gäller ensamhet så tycker jag också att det är skönt. Men bara man tar första steget in i icke-ensamheten, så brukar det kännas mer ok än vad man först trodde! Kramar :)