tisdag, februari 05, 2008

Det kanske blir någoting av mig till slut ...

Eftersom jobbet de sista dagarna har känts nästintill outhärdligt så har jag suttit och kollat på olika utbildningar. Alla på Uppsala universitet, förstås. Tidigast blir det givetvis till hösten, men trots det så är det lite skrämmande. Och jag har inte ens bestämt mig för att plugga ännu ...
Följande kurser (och ett program) har jag hittat som verkar roliga/intressanta:
- Språkvetarprogrammet (180 p),
- Skriftlig framställning (7.5 p),
- Svenska språket/nordiska språk A (30 p),
- Antikens kultur och samhällsliv baskurs A (30 p),
- Det romerska imperiet (7.5 p),
- Arkeologi baskurs A (30 p),
- Arkeologi baskurs AB (60 p),
- Historia baskurs A (30 p),
- Konstvetenskap A - Allmän konsthistoria (30 p), och
- Litteraturvetenskap A+B (60 p).
Just nu känns det som om Språkvetarprogrammet, Antikens kultur och samhällsliv, Arkeologi AB eller Konstvetenskap A ligger närmast, men vem vet. Grejen som jag nu börjar oroa mig över är att högskoleprovet måste göras om jag ska börja plugga till hösten. Efter att jag gjorde högskoleprovet för åtta (holy crap!) år sen så har jag inte ens tänkt på varken matte eller statistik. Och knappt engelska heller. Det bådar inte gott.
Men jag ska fundera på det. Nu måste jag sova.

5 kommentarer:

Sophia sa...

Terersa-issuen åtgärdad. Ursäkta för den.
Och oroa dig inte för plugg. Det är underbart med plugg. Roligt och givande och Uppsala universitet är speciellt, men bra. Kolla in praktisk svenska också. Den ska vara bra och rolig. Häpp!

Lena sa...

Oj, vad du har legat i. Jag blir impad att du hittat så mycket som du skulle vilja läsa! Att leva studentliv är nog något som alla borde få uppleva. Förr eller senare. Kramar

Sandra Li sa...

Teresa, mitt rad lyder: Gor nat annat totalt ovettigt (i vettiga manniskort ogon, i mina ogon dodsviktigt) och ut och res och kom bort fran vardagen. Sen kan du satta dig pa rumpan och plugga hur lange som helst. Har forresten en fraga. Skriver du bocker. eller har jag bara fatt det om bakfoten?

Hoppas allt flyter pa nagorlunda pa Lutis, kan inte saga att jag avundas dig

Kram och ta hand om dig. Framtiden loser sig, var sa saker

Sophia sa...

Hej tjen! Ska du åka till Rom?! Oh lala vad nice. Gör allt alla turister gör och när du gjort det gör du det igen, och igen och...ja du fattar. Det finns ingen stad som Rom. Rom är undrens stad. Fasen vad avis jag blev nu. Vackra vyer, kultur, historia, shopping, mat och ständigt liv. Och italienarna! ;) M-m-m! Ät frukost vid Pantheon och jag lovar att du inte får sitta ensam länge!
Behöver du fler tips är det bara att hojjta...och behöver du en guide likaså. Jag kan lätt packas ner i en mellanstor bag och sedan med glädje följa! :)

Sophia sa...

Det enda jag kan säga är att du inte får låta något komma emellan dig och Rom längre. Varje gång man varit där vill man bara ha mer och kommer man bara på fler saker man vill se och göra och uppleva och testa och se.
Jag ska till min favvostad nr 2 om ett par veckor nu, London, och sen Dublin i maj och Österrike/Frankrike/norra Italien i juni, så Rom står på sommarschemat i år men annars hade jag mer än gärna hakat.
Men jag gör gärna en lista och har ett par vänner i stan som säkert kan antingen tipsa om bra grejer eller guida!