söndag, maj 06, 2012

C-uppsatsen

Ida frågade på Facebook igår vad jag skriver min c-uppsats om. Kom på att jag nog inte har sagt det till speciellt många (typ bara till Sofia), så jag kan ju faktiskt förklara lite närmare. 

Jag skriver om en tv-serie som heter Firefly. Men eftersom ämnet är English Social studies så måste jag försöka koppla ihop det med nåt annat än att bara skriva om hur mycket jag gillar den. Vilket jag i och för sig knappast hade gjort annars heller, men... Det är i alla fall så att den här serien hade premiär i USA 2002 (alltså för tio år sedan), lades ner efter bara en säsong, men har, trots det, lyckats samla på sig otroligt många (högljudda) fans. Fansen har t.ex. lyckats övertyga ett stort filmbolag om att det är värt att göra en efterföljande film (Serenity) på serien, och har dessutom själva spelat in två filmer - där vinsten går direkt till välgörenhet. Det är lite speciellt. Dessutom är fansen fortfarande väldigt aktiva! Så min fråga är ju något åt hållet: "Why has this quickly-canceled series become such a pop culture phenomenon?" 

Tanken är alltså att jag ska analysera den lite närmare och se vad som är så tilltalande. 

Så här långt har jag kommit: 2,5 sidor. Inlämningsdatum (sista): 24:e maj (i verkligheten blir det dock 23:e, eftersom vi åker utomlands den 24:e). Andra saker som ska göras före den 24:e maj: två hemtentor, ett referat, vi ska ha läst ut en bok, och en uppsats som jag och Sofia skriver tillsammans. Meeen... Det löser sig nog.

3 kommentarer:

Sandra Li sa...

Oj vad spännande! Vi har just fått klart den första versionen, har första inlämningen på tisdag!

Cecilia sa...

Nejmen hej! Här sitter jag och googlar på "typiskt studentigt" och så hamnar jag på din blogg! För visst går vi väl i samma klass? :p

Ida sa...

Det låter intressant som uppsatsämne. Inte ens i närheten av så tråkigt som dioxiners effekter på de inre organen. Synd att jag inte har sett serien, annars hade jag kanske kunnat nörda på här ett tag och kanske, kanske kunnat ge några nya infallsvinklar.