måndag, januari 16, 2012

My zodiac/horoscope and if I think it fits my personality

"Vädurens ledande kvalitet och Marsinflytande ger honom de ultimata ledaregenskaperna. Eldens element ger honom dessutom ett oberäkneligt och oförskräckt temperament. Ett oerhört starkt ego och självförtroende gör honom visserligen till en bra ledare, men kan dock få honom att verka alltför dominerande och maktfullkomlig."

Öh, "ja" på oberäkneligt temperament. "Nej" på ledaregenskaper, åtminstone inte vad jag nånsin har märkt av. Kan antagligen vara lite dominant ibland också. Prata mycket och så.

"Hans översvallande sätt gör honom till en rolig kamrat. Om han inte får sin vilja fram kan han dock bli ganska barnslig."

Förhoppningsvis är jag en ganska rolig kompis i alla fall. Och ja, jag blir definitivt barnslig när jag inte får min vilja fram.

"Hemma kan Väduren göra allt för den han älskar. Han har lätt att uppoffra sig, men har gör inte om det om han inte får erkännande för det."

Ja, alltså... Det här är ju inte en så positiv grej, men jag tror det stämmer rätt bra. Jag vill nog gärna att folk ska märka när jag gör nåt bra.

"Vi som är födda under Vädurens tecken har en aggressiv potential och är mycket direkta i vår framtoning. En vädurs motto är 'Jag är'."

Det tycker jag inte stämmer. Jag kan vara lite egoistisk ibland, men jag tycker inte att jag alltid ser bara till mitt eget bästa.

"Vädurar blir inte tillfredställda genom att tala om sina behov, utan behöver omsätta dem i praktisk handling."

Stämmer inte. Jag pratar ju jämt och ständigt om vad jag vill, men det händer inte speciellt mycket.

"Sträng disciplin passar inte Väduren. Förnuftiga regler accepteras om de förklaras ordentligt, men en Vädur finner sig inte i enfaldiga regler som saknar verklighetsbakgrund."

Stämmer nog rätt bra. Jag är duktig på att acceptera saker (inte bara regler), så länge nån förklarar varför det måste vara så. Sträng disciplin... Jag vet inte. Har aldrig riktigt funderat på saken.

"Väduren kan vara otålig, och det innebär att han har en tendens att överge uppgifter som han har startat och låta andra göra klart istället."

Stämmer inte. Jag kan vara otålig, men jag brukar faktiskt slutföra mina uppgifter själv.

"Väduren är mycket ambitiös och vill alltid vara störst och bäst. Om Väduren inte tänker på att uppföra sig lite mer städat och så som sunt förnuft bjuder, kan han ibland komma att uppföra oss mycket överilat."

Ambitiös, ja. Störst och bäst, ja (helst). Och ja, antagligen kan jag agera rätt överilat.

"Prestationer är allt för Väduren om karriären eller någon allt uppslukande hobby inte går framåt kan vi bli fysiskt eller psykiskt sjuka och extremt besvärliga att leva med."

Ja, jag hanterar nog inte stagnation så bra. Vill framåt på nåt sätt.

"Väduren är oerhört lidelsefull."

Eh, jag vet inte. Om vi inte pratar sex och kärleksliv så brukar jag kunna 'fastna' i saker, dock. Bli lite småbesatt under perioder (som med Doctor Who just nu, t.ex.).

"Väduren behöver mycket kroppsrörelse för att hålla sig i trim. I allmänhet är Vädurar så pigga på motion att de med tiden kan behöva en tillsägelse att slå av på tempot så att de inte sliter ut sig helt och hållet."

Jaså? Ja, det där med "pigg på motion" har jag aldrig riktigt drabbats av...

"Tålamod är inte Vädurens starka sida, så det kan vara lite si och så med skolarbetet."

Jo... Det stämmer garanterat.

"Lyckligtvis behöver väduren bara misslyckas en enda gång och se sig distanserad av kamraterna för att bli synnerligen angelägen om att komma i kapp dem och sedan ta ledningen."

Nej, det stämmer garanterat inte.

"Personer i det här tecknet har ofta god affärsbegåvning och blir bra företagare: många lägger upp yrkeslivet så att de har två separata inkomstkällor."

Det där med affärsbegåvning vet jag inte, men lustigt att jag nyss har startat mitt egna företag (alltså en "andra inkomstkälla").

Slutsats: Jag vet inte. Vissa saker stämmer, men andra saker gör det inte. Horoskop är ju uppbyggda på ett så vagt sätt att det ska passa in på väldigt många. Det är inte säkert att väduren passar mig bättre än nåt annat tecken.

1 kommentar:

Barbie sa...

Jag är också vädur, och när min kompis föreslog att jag skulle ta saker från mitt horoskop för att beskriva mig. "Egoistisk, narcissistisk, explosiv..." Njae, jag improviserar hellre.