onsdag, januari 06, 2010

Kallt i Stockholm

"Elementen på - 3 000 blev utan ström
Vinterkylan fick många att dra på värmen lite extra på tisdagen. Vid 17-tiden gick strömmen för cirka 3 000 av Vattenfalls kunder i Stockholmstrakten, där det var 17-18 minusgrader.
Vinterkylan fick många att dra på värmen lite extra på tisdagen. Vid 17-tiden gick strömmen för cirka 3 000 av Vattenfalls kunder i Stockholmstrakten, där det var 17-18 minusgrader. Som mest var elen borta i sex timmar.
- Det var främst de på Dalarö och Ornö som drabbades. Eluttaget blev för kraftigt på vissa linjer när folk satte på elementen, säger Magnus Örvell, vid Vattenfalls pressjour, till TT.
Vid 23-tiden hade i stort sett alla fått tillbaka strömmen. Även Fortums kunder i Stockholm drabbades. Mellan 300 och 1 000 kunder hade kortare avbrott under tisdagskvällen. I Västsverige förekom enstaka elavbrott, men trots 20-30 grader kallt fungerade eldistributionen i norra Sverige.
" (msn.se)

Är det bara jag som tycker att den sista meniningen känns som en pik mot hela resten av landet? (Och nej, jag försvarar verkligen inte Vattenfall och Fortum när de får problem med att distribuera el när folk i Stockholmsområdet helt plötsligt slår igång sina element.)

Inga kommentarer: