måndag, januari 25, 2010

I dag har jag:

- Hämtat ut SIS-tentan (40 poäng av 50 möjliga, yay!),
- Varit på lektion mellan 12 OCH 14 (som man tydligen ska skriva),
- Kollat upp vem som är min 'tutor',
- Gått igenom min uppsats några gånger till,
- Skrivit ut min essay och lagt ner den i väskan till i morgon,
- Gått till stan och köpt födelsedagspresent till Ester.

5 kommentarer:

Linda Berg sa...

på tal om svenska språket...Jag funderar på hur man ska uttrycka sig om någon frågade vad man gjorde i dåtid. ex jag var o sprang igår, jag var o såg på bio igår, jag var och gick en promenad. Jag kan inte sluta med detta var och. Var kommer det ifrån och finns det någon hjälp?

Anonym sa...

Inte för att jag vet vad en SIS-tenta är, men 40 av 50 lät ju jättebra, grattis! Själv var jag ute och åkte skidor i förmiddags. Mäkta stolt. /Ida

Teresa sa...

Linda: Jag vet inte varför, riktigt. Det är ju något av en bestämning av att det var en handling som du utförde igår. Alltså 'var och sprang' = 'motionerade'. Om man skriver bara 'sprang' så låter det hemskt konstigt. Det korta svaret är alltså att jag inte vet. Har i ärlighetens namn ingen aning alls!
Men jag tycker att det är helt okej att fortsätta. Tror inte att det är 'fel' att säga så. :)

Teresa sa...

Om man skriver 'jag sprang igår' så blir det nog en automatisk följdfråga 'varför då?' alternativt 'till vadå?'. Men om man skriver att man 'var och sprang' så ingår det att det är motion som avses.
Fast å andra sidan så stämmer det ju inte överens med de andra exemplen ... Äh, vafan. Jag vet inte. ;)

Linda sa...

mhmm ja det är klart. Jag tänker också att man vill förtydliga att det bara var en del av det man gjorde, om man frågar vad gjorde du igår och svarar "jag promenerade" eller "jag sprang" att det låter som att man gjorde det i flera timmar. Eller om man säger jag var på bio att det låter som att man inte såg filmen utan bara befann sig där och att säga att man såg på bio blir konstigt. Jag tycker mest det ser konstigt ut när man skriver det :)